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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
11/10/2010 |
Data da última atualização: |
06/03/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARVALHO, G. R.; DUARTE, M. M.; CASTRO, R. P. de. |
Afiliação: |
GLAUCO RODRIGUES CARVALHO, CNPGL; MARCELO MESQUITA DUARTE, UFJF; RENAN PONTES DE CASTRO, UFJF / CNPq. |
Título: |
Aplicação da medida razão de concentração nas exportações mundiais de leite fluido. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 4., 2009, Juiz de Fora, MG. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 136.). |
Páginas: |
4 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Comércio mundial leiteiro; Leite fluido; Relação de concentração. |
Thesagro: |
Exportação. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/864002/1/Aplicacao-da-medida-razao-de-concentracao-nas-exportacoes-.pdf
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Marc: |
LEADER 00735nam a2200181 a 4500 001 1864002 005 2024-03-06 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, G. R. 245 $aAplicação da medida razão de concentração nas exportações mundiais de leite fluido.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 4., 2009, Juiz de Fora, MG. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 136.).$c2009 300 $a4 p.$c1 CD-ROM. 650 $aExportação 653 $aComércio mundial leiteiro 653 $aLeite fluido 653 $aRelação de concentração 700 1 $aDUARTE, M. M. 700 1 $aCASTRO, R. P. de
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
08/06/2009 |
Data da última atualização: |
05/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
QUEIROGA, R. de C. R. E.; FERNANDES, M. F.; MEDEIROS, A. N.; COSTA, R. G.; OLIVEIRA, C. J. B.; BOMFIM, M. A. D.; GUERRA, I. C. D. |
Afiliação: |
Rita de Cássia Ramos do Egyto Queiroga, UFPB; Marcelo Ferreira Fernandes, Pós-graduando UFPB/UFC/UPRPE; Ariosvaldo Nunes de Medeiros, UFPB; Roberto Germano Costa, UFPB; C. J. B. Oliveira, UFPB; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; I. C. D. Guerra, UFPB. |
Título: |
Physicochemical and sensory effects of cotton seed and sunflower oil supplementation on Moxotó goat milk. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, v. 82, n. 1, p. 58-61, 2009. |
DOI: |
10.1016/j.smallrumers.2009.01.003 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The effects of two levels of cotton seed and Sunflower oil supplemented to the concentrate fed to Moxoto milking goats on the physicochemical and sensory characteristics of milk were studied. Treatments consisted of a control group without oil (control), 3% cotton seed oil added to the dry matter, 5% cotton seed oil, 3% sunflower oil and 5% sunflower oil. The supplementation with both vegetable oils increased (P<0.05) the fat content and dry matter of milk. However, such increase was higher (P<0.05) in milk from goats supplemented with cotton seed oil compared to sunflower oil. Lactose contents were higher (P<0.05) in milk from goats receiving oil-supplemented diets. Considering the sensory analysis, the treatment with cotton oil 5% led to stronger (P<0.05) sensory attributes of odour and goatish odour in milk, leading to less acceptability of the milk. In conclusion, the addition of vegetable oil, in particular from cotton seed, to the diet of crossbred goats increased the fat content and strengthened the goatish flavour of milk. (C) 2009 Elsevier B.V. All rights reserved. |
Palavras-Chave: |
Aceitabilidade; Característica físico-química; Diets; Fat supplementation; Flavour; Raça Moxotó; Suplementação alimentar. |
Thesagro: |
Análise organoléptica; Cabra Leiteira; Caprino; Girassol; Nutrição Animal; Óleo Vegetal; Propriedade físico-química. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; Dairy goats; Diet; Fatty acids; Goat milk; Ruminant nutrition; Vegetable oil. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02429naa a2200457 a 4500 001 1533565 005 2023-07-05 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.smallrumers.2009.01.003$2DOI 100 1 $aQUEIROGA, R. de C. R. E. 245 $aPhysicochemical and sensory effects of cotton seed and sunflower oil supplementation on Moxotó goat milk.$h[electronic resource] 260 $c2009 520 $aAbstract: The effects of two levels of cotton seed and Sunflower oil supplemented to the concentrate fed to Moxoto milking goats on the physicochemical and sensory characteristics of milk were studied. Treatments consisted of a control group without oil (control), 3% cotton seed oil added to the dry matter, 5% cotton seed oil, 3% sunflower oil and 5% sunflower oil. The supplementation with both vegetable oils increased (P<0.05) the fat content and dry matter of milk. However, such increase was higher (P<0.05) in milk from goats supplemented with cotton seed oil compared to sunflower oil. Lactose contents were higher (P<0.05) in milk from goats receiving oil-supplemented diets. Considering the sensory analysis, the treatment with cotton oil 5% led to stronger (P<0.05) sensory attributes of odour and goatish odour in milk, leading to less acceptability of the milk. In conclusion, the addition of vegetable oil, in particular from cotton seed, to the diet of crossbred goats increased the fat content and strengthened the goatish flavour of milk. (C) 2009 Elsevier B.V. All rights reserved. 650 $aBrazil 650 $aDairy goats 650 $aDiet 650 $aFatty acids 650 $aGoat milk 650 $aRuminant nutrition 650 $aVegetable oil 650 $aAnálise organoléptica 650 $aCabra Leiteira 650 $aCaprino 650 $aGirassol 650 $aNutrição Animal 650 $aÓleo Vegetal 650 $aPropriedade físico-química 653 $aAceitabilidade 653 $aCaracterística físico-química 653 $aDiets 653 $aFat supplementation 653 $aFlavour 653 $aRaça Moxotó 653 $aSuplementação alimentar 700 1 $aFERNANDES, M. F. 700 1 $aMEDEIROS, A. N. 700 1 $aCOSTA, R. G. 700 1 $aOLIVEIRA, C. J. B. 700 1 $aBOMFIM, M. A. D. 700 1 $aGUERRA, I. C. D. 773 $tSmall Ruminant Research$gv. 82, n. 1, p. 58-61, 2009.
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